15 Kasım 2013 Cuma

Logo Tasarım

 Kaliteli bir logo, şirketinizi ve sizi layıkıyla taşıyabilen logodur. Kaliteli ve iyi bir logoya her şirketin ihtiyacı vardır. Her şirket iyi bir logoyu hak eder. Bizler bunun için buradayız ve bu fikirde buluştuğum şirketlere logo tasarım hizmeti vermekteyiz.

 Logolar; logotype denilen yazı öğeleriyle, amblem denilen grafiksel öğelerden oluşur. Şirketinizin fark edilmesi ve diğerlerinden ayrılması için gerekli olan maddelerin başında yer alan logonuz, bu öğelerin en iyi şekilde bir araya getirilmesi ile oluşturulmaktadır.

 Logo tasarlamak için uzmanlar tarafından belirlenen bazı kurallar vardır.

Logo yaratmak tecrübe ister.
Bir firmayı, küçük bir alanda anlatmak,
Binlerce sayfalık kitabı tek bir cümlede anlatmak gibidir.
Binlerce fikri tekbir görselde veya
Binlerce duyguyu tek bir resimde anlatmak gibi.

 Sade, kolay anlaşılır ve mümkün olduğunca net olmalıdır. Çok küçük ölçülerdeki ayrıntılar kaybolmamalıdır. Her türlü ölçü ve düzeyde okunabilir olmalıdır. Örneğin bir araçtasınız, 50 / 60 km hızla giderken bile gördüğünüz logonun kime ait olabileceğini anlayacak kadar sade olmalıdır. Kendine özgün olmalıdır.

 Başka şirket ya da ürünlere ait logolar ile karışıklığa sebep vermemeli, hatta çağrıştırmamalıdır. Logo ürünü yansıtmalıdır, tasarımcıyı değil. Logo sadeliğinin dışında gerek rengi gerek şekli itibariyle farklı koşullarda görüldüğü zaman bile akılda kalıcı ve etkileyici olmalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder