15 Kasım 2013 Cuma

Web Tasarım Nedir?

Bir kurumun kurumsal kimliğinin yansıtılması ve tanıtım faaliyetlerinin gerçekleşmesi amacı ile ulusal ve uluslar arası internet ortamında yayınlanan online sistemlere Web Sitesi ve bu sitelerin oluşturulmasına Web Tasarımı denir.

 Metin, video veya fotoğraf gibi tüm işitsel ve görsel araçları kullanarak oluşturulan parçalara web sayfası, aynı sistem altındaki bütün web sayfalarının bir araya gelmesi ile oluşan ve Global İnternet Ağında yayınlanan bütüne de Web Sitesi denir.

 Web Tasarımı çalışması sonucunda ortaya çıkan Web Siteleri, günümüzde internette vakit geçiren kullanıcı sayısının hızlı bir şekilde artması ve insanların internet başında geçirdikleri süreler azımsanamayacak boyutlara ulaştığı için firmalar için önemli bir tanıtım aracı olarak ortaya çıkmaktadır.

 Web Sitelerinde firmalar, ürünlerinin fiyat ve özellik bilgilerini, resimlerini, videolarını yayınlayabiliyor, verdikleri hizmetler ile alakalı potansiyel müşterilerini bilgilendirebiliyor, kendilerini özgün bir şekilde tanıtabiliyor ve müşterilerine çok hızlı bir şekilde ulaşabiliyorlar.

 Tanıtım aracı şeklinde kullanılması dışında web tasarımı sonucunda elde edilen web sitelerinin bir diğer önemi de firmalar için internet üzerinde online mağaza gibi bir işlev görebilmesidir. Firmalar, ürünlerinin tüm bilgilerini, resimlerini, videolarını web sitelerinde paylaşıp satış işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder